Jos Jumala on Puolellamme
(If God is For Us)

“Jos Jumala on meidän puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan” (Room.8:31).

Tämä lyhyt lause on täynnä totuutta, varoitusta ja kehoitusta. Siinä ei ole painovirhettä - se sisältää samalla varoituksen ja kehoituksen.

Varoitus on pienessä ehdon sanassa “jos”. Tämä kolmen kirjaimen sana löytyy yli 1300 kertaa Raamatussa ja on ehkä eniten laiminlyöty sana Jumalan pyhässä sanassa. Sitä ei huomata koska se on niin pieni, mutta sen vaikutus jokaisessa lauseessa, jossa sitä on käytetty, on voimakas. Se on niin merkittävä, että monet väärät opit on luotu juuri jättämällä nuo kolme kirjainta pois, koska ne olisivat antaneet lauseelle aivan eri merkityksen.

“Jos” tässä jakeessa sanoo, että Jumala ei ehkä ole sinun puolellasi, hän voi olla sinua vastaan! Kyllä, Jumala on monia ihmisiä vastaan. Hän oli Israelia vastaan, kun se oli tottelematon (Hes.5:8), hän oli Tyyroa vastaan, koska se hyökkäsi Israelin kimppuun (Hes.26:3), hän on paimenia vastaan, jotka asettavat omat tarpeensa ennen laumaa (Hes.34), hän on niitä vastaan, jotka vääristävät totuuden omassa sydämessään ja mielessään (Room.1:18) ja ennen kaikkea hän on ylpeyttä vastaan Jaak.4:6).

Tällaiset ihmiset ovat järkyttävässä tilassa, koska Jumala on heitä vastaan. Heitä varten meidän pitää kääntää teksti tähän muotoon: “Jos Jumala on meitä vastaan, kuka voi meitä auttaa?” On todella pelottava tila joutua elävän Jumalan käsiin (Hebr.10:31), koska Jumala on silloin vihollinen, kukaan ei voi auttaa. Mutta monet ihmiset luulevat, että Jumala on heidän ystävänsä vaikka he ovat röyhkeitä, tottelemattomia tai paimenia, jotka loukkaavat laumaa. Tämä ei lohduta sellaisia, vaan on pelottava nuhde.

Toinen sana on “Jumala”. Jos Jumala on puolellamme.... On valtavaa ajatella, että Jumala voi todella olla puolellamme. On aivan eri asia olla Herran puolella, mutta aivan toista, kun maailman kaikkeuden kuningas, kaikkivaltias Jumala on meidän puolellamme. Ei kukaan, eikä mikään voi olla häntä vastaan, ja jos hän on puolellamme, ei mikään voi olla meitä vastaa! Eikö olekin ylentävää! Joku sanoi minulle kerran, että minun ei tulisi puhua absoluuttisesti, mutta nämä asiat ovat absoluuttisia. Joko Jumala on puolellamme tai meitä vastaan. Me olemme joko samalla puolella tai vastakkain. Ei ole kolmatta puolta tässä taistelussa, on vain hyvä ja paha, Jumala ja vihollinen, oikea ja väärä ja vanhurskaus syntiä vastaan. On hyvin tärkeää, että me varmasti olemme oikealla puolella, koska vain yksi puoli voittaa lopussa ja se on Jumalan puoli.

Mutta sana “puolellamme” (for) on myös merkittävä. Se näyttää sanovan paljon enemmän kuin, että Jumala on puolellamme, vaan että Jumala haluaa meidän parastamme. Hän ei ainoastaan halua, että meitä ei lyödä alas, hän haluaa meille enemmän. Se on Roomalaiskirjeen teema. Jumala haluaa puhdistaa, pyhittää ja kirkastaa meidät. Hän on meille kaikkea. Joskus meistä tuntuu, että Jumala on toimeton ja vain katselee meitä taisteluissamme. Ei, vaan hän on meitä varten, hän haluaa meille parasta.

On kysymys: “Jos Jumala on meidän puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan” Meitä vastaan ovat saatana, henkivallat, uskomattomat, ja eivatkä uskovatkaan voi olla meitä vastaan jos Jumala on meidän puolellamme. Kysymys on vain nimellinen ja vastaus on itsestään selvä - ei kukaan voi olla meitä vastaan. Jakeen sisältö luettelee monia asioita, muun muassa kuolema, elämä, enkelit, henkivallat, nykyiset tai tulevaiset asiat - mikään ei voi olla meitä vastaan. (Room.8:38).

Paavali sanoo, että ei mikään luotu voi eroittaa meitä Jumalan rakkaudesta (Room.8:39). Me voimme aivan hyvin päätellä tästä, että ei mikään luotu voi voittaa meitä, jos Jumala on puolellamme. No mikä on luotu? - kaikki paitsi Jumala! Jumala siis sanoo, että ei ole mitään koko luomakunnassa, joka voisi olla meitä vastaan, kunhan vain Jumala on puolellamme. Usein me pelkäämme, että mitä ihmiset voivat tehdä meille, tai mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta ihana totuus on se, että ei ole mitään nykyisyydessä eikä tulevaisuudessa, mikä voisi voittaa meidät. Se merkitsee sitä, että me olemme voittamattomat! Ja se on ihana totuus, niin kauan kun me olemme Jumalan kanssa ja Jumala on meidän kanssamme.

Monta kertaa me tunnemme itsemme yksinäisiksi, kun emme näe ketään vierellämme ja kaikki tuntuu olevan meitä vastaan. Paavalilla oli tällainen tunne, kun hän kirjoitti, ettei kukaan ollut hänen kanssaan, kun hän joutui oikeuteen ja että kaikki olivat hyljänneet hänet. Voitko kuvitella millaiselta se on tuntunut, olla yksin koko Rooman maailmanvaltaa vastaan ja olla kaikkien hylkäämä? Mutta hän jatkaa: “Mutta Herra auttoi ja vahvisti minua...”(2.Tim.4:16-17). Mikä ero! Paavali raukka seisomassa yksin ja Paavali seisomassa Jumala rinnallaan. Yhtäkkiä Rooman oikeuden voima ja loisto häipyi olemattomiin.

En usko, että Paavali itseasiassa näki Herran oikeussalissa, mutta hän oli vakuuttunut, että Herra todella oli hänen kanssaan. Joskus me haluaisimme nähdä jonkinlaista fyysistä todistusta Herran läsnäolosta, mutta meidän tarvitsee vain avata hengen silmämme ja todetä, että hän on todella kanssamme.

Tässä on Elisan palvelijan kokemus: “Kun Jumalan miehen palvelija nousi aamulla varhain ja meni ulos, niin katso, sotajoukko, hevoset ja sotavaunut piirittivat kaupunkia, ja hänen palvelijansa sanoi hänelle: ‘Voi herrani, mitä me nyt teemme?’ Ja hän sanoi: ‘Älä pelkää, sillä niitä, jotka ovat meidän kanssamme, on enemmän kuin niitä, jotka ovat heidän kanssansa’. Ja Elisa rukoili ja sanoi: ‘Herra, avaa hänen silmänsä, että hän näkisi’. Ja Herra avasi palvelijan silmät, ja hän näki, ja katso: vuori oli täynnä tulisia hevosia Elisan ympärillä” (2.Kun.6:15-17).

Oi Herra avaa meidän silmämme näkemään, että meidän ympärillämme ei ole hevosia eikä vaunuja vaan sinun Kaikkivaltias läsnäolo ja voimakkaat siipesi suojelevat meitä kaikilta vaaroilta, jotka voivat vahingoittaa meitä. Auta meitä ymmärtämään se totuus, että sinä olet puolellamme, eikä mikään voi olla meitä vastaan - aamen.

“Herra on minun puolellani, en minä pelkää; mitä voivat ihmiset minulle tehdä?” (Ps. 118:6).