Jumala haluaa sinun menestyvän
(God Wants to Prosper You
)

Yksi Hiskian uutteruuden ja tottelevaisuuden seurauksista oli se, että Herra antoi hänelle menestystä:

“Hiskialle tuli ylen paljon rikkautta ja kunniaa; hän hankki itselleen aarrekammioita hopeata, kultaa, kalliita kiviä, hajuaineita, kilpiä ja kaikkinaisia kallisarvoisia kaluja varten, varastohuoneita jyvä-, viini- ja öljysatoa varten ja talleja kaikkinaisille juhdille ja karjalaumoja tarhoihin. Myös rakennutti hän itsellensä kaupunkeja ja hankki suuret laumat pikkukarjaa ja raavaskarjaa, sillä Jumala oli antanut hänelle ylen suuren omaisuuden” (2.Aikak.32:27-29).

Tällainen kuva näkyy läpi koko Vanhan Testamentin. Kun Jumalan kansa oli tottelevainen ja uskollinen Herralle, hän siunasi heille omaisuutta, yltäkyllin sadetta, voittoja sodassa ja menestystä. Kun he olivat tottelemattomia ja uskottomia, he kokivat kuivuutta ja nälänhätää. Israelin ja Juudan hyvät kuninkaat olivat menestyviä, kun taas pahat kuninkaat syöksivät kansan köyhyyteen ja orjuuteen.

Tänään monet uskovat luulevat voivansa vaatia samoja menestyksen ja siunauksen periaatteita, ja siinä ovatkin oikeassa. Jumala haluaa siunata meitä ja antaa menestystä. Hän haluaa antaa meille parastaan ja yltäkyllin. Ne uskovat, jotka ovat uskollisia Herralle ja tottelevaisia hänen sanalleen, saavat yltäkyllin siunausta, omaisuutta ja voittoja. Kun taas ne, jotka ovat tottelemattomia, kärsivät köyhyyttä, tappioita ja Herran kuritusta.

Mutta on olemassa suuri ero kirjaimellisten Aabrahamin jälkeläisten (Vanhan Testamentin Israel) ja Aabrahamin hengellisten jälkeläisten välillä (Seurakunta). He olivat ruumiillisia jälkeläisiä ja me olemme hengellisiä jälkeläisiä (Room:2:28-29;4:16-17). Toinen on
kosketeltavissa ole ja toinen ei ole. Toinen voidaan nähdä, mutta toista ei. Jumala antoi Aabrahamin ruumiillisille jälkeläisille siunauksen
lupauksen, mutta myöskin tuomion ja kirouksen. Meille, jotka olemme hengellisiä lapsia, lupaukset eivät olekaan ruumiillisia vaan hengellisiä. Siis ruumiilliset lupaukset ja siunaukset ruumiillisille jälkeläisille ja hengelliset lupaukset ja siunaukset hengellisille jälkeläisille.

On aivan oikein puhua uskovien siunauksista ja menestyksestä, mutta ne ovat hengellisiä siunauksia, voittoja, satoa ja hedelmällisyyttä. Kyllä Herra haluaa meidän olevan rikkaita - ei rahallisesti vaan hengellisesti hyvinvoipia. Hän haluaa meidän olevan menestyksellisiä ja laajentaa alueemme - ei maallisesti vaan hänen sanansa tuntemisessa. Jumalan tahto on, että meillä on paljon lapsia - hengellisiä lapsia, jotka ovat syntyneet Hengestä. ( Olen aina ihmetellyt miksi ne, jotka saarnaavat maallisesta menestyksestä, eivät koskaan puhu siitä siunauksen osasta, että Vanhan Testamentin aikana oli siunaus saada paljon lapsia). Kyllä hän haluaa meidän voittavan, ei pakanakansoja, vaan hengellisiä taisteluja sielujemme vihollista ja olosuhteitamme vastaan. Herra totisesti haluaa meidän kokoavan yltäkylläistä satoa - ei vehnää eikä ohraa vaan sieluja. Meille on varattuna yltäkylläinen perintö - ei tässä maailmassa, vaan tulevassa.

Joskus me tunnemme syyllisyyttä puhuessamme näistä ihanista siunauksista, koska rahasta saarnaajat ovat vääristelleet Jumalan sanan. Siksi me olemme kääntäneet selkämme ihanalle Raamatun osalle: että Herra haluaa siunata meitä ja että hänen aikeensa meitä kohtaan ovat hyvät. “Hän, joka ei säästänyt omaa Poikaansakaan, vaan antoi hänet alttiiksi kaikkien meidän edestämme, kuinka hän ei lahjoittaisi meille kaikkea muutakin hänen kanssansa?” (Room.8:32). Meidän ei pidä liiaksi pelätä aikamme harhaoppia ja jättää huomioimatta Uuden Testamenti tärkeää opetusta, ja siten menettää perintöämme. Itse asiassa me emme ole ainoastaan jättäneet huomioimatta, vaan olemme alkaneet epäillä monia Raamatun kohtia, joissa puhutaan Jumalan siunauksista.

Yksi merkittävimmistä Jeesuksen puheista on vuorisaarna. (Matt.5-7 luvut). Avaussanoissaan hän käytti autuas (blessed - siunattu) sanaa yhdeksän kertaa (Sama sana on ainakin 55 kertaa Uudessa Testamentissa). Autuas tarkoittaa onnellista, Jumalan siunaamaa, hyvää olotilaa, jota tulee kaivata. Näissä jakeissa Jeesus opettaa, että hän haluaa siunata meitä, mutta ei maallisessa mielessä (Lue Matt.5:3-12).

Herra haluaa meillä olevan enemmän kuin tarpeeksi. Hän haluaa meillä olevan yltäkyllin ja voimme säilyttää ylimääräisen aarteena. Vuorisaarnassa Jeesus sanoo: “Älkää kootko itsellenne aarteita maan päälle, missä koi ja ruoste raiskaa ja missä varkaat murtautuvat sisään ja varastavat. Vaan kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen, missä ei koi eikä ruoste raiskaa ja missä eivät varkaat murtaudu sisään eivätkä varasta. Sillä missä sinun aarteesi on, siellä on myös sinun sydämesi” (Matt.6:19-21).

Ei ole Jumalan tahto, että uskovat ovat hengellisesti köyhiä, joilla on tuskin tarpeeksi hengellistä ruokaa itselleen. Ei, hän haluaa meidän omaavan ylivuotavasti, niin että me voimme jakaa toisille ja että me voimme vanhojen tilalle rakentaa suuremmat aitat, joissa säilytämme elämämme siunaukset. Ikävä kyllä, me kulutamme liian paljon ajastamme maallisten aarteiden keräämiseen emmekä viitsi nähdä vaivaa löytämään todellisia rikkauksia.

Samoin myöskin, jos vain etsimme Jumalan siunauksia etsimättä häntä, me tulemme pettymään. Esimerkiksi kaikki pahat Israelin kuninkaat tavoittelivat rahaa, valtaa ja voimaa, ja sitä tehdessään hylkäsivät Herran. Tarpeetonta sanoa, että he kaikki joutuivat tappioon. Ne muutamat hyvät kuninkaat, jotka etsivät Herraa ja hänen tahtoaan ensiksi saivat Jumalan siunauksia. Hiskia ensimmäisenä hallituspäivänään alkoi etsimään Herraa ja hänen kunniaansa. Siinä samalla Jumala siunasi häntä ja antoi hänelle kaiken muun boonuksena.

On paljon uskovia, jotka ostavat hengellistä kirjallisuutta, DVD:tä, kuuntelevat eri saarnaajia, käyvät eri kirkoissa. He hakevat hengellisiä siunauksia, ja se näyttää hyvältä. Mutta he ovat hengellisesti haaksirikossa. Miksi? Koska he haluavat vain lahjoja eivätkä lahjan antajaa. He haluavat vain siunauksia ei siunausten antajaa. Ja sitäpaitsi he haluavat siunaukset omilla ehdoillaan, heidän sopivana aikanaan, aikä Herran. Älä siis tavoittele siunauksia - tavoittele Herraa. Älä kaipaa lisää siunauksia vaan kaipaa enemmän häntä.

Lopuksi toivon ja rukoilen, että tämä sinun alkava vuosi olisi yltäkylläinen. Minä rukoilen, että kaikki ne siunaukset tulevat osaksesi (5.Moos.28:2) ja että Herra avaa sinulle hyvät aarteensa, taivaan antamaan sateen ajallaan ja siunaamaan kättesi työn. Sinä lainaat monelle kansalle, mutta sinä et ole velassa. Ja että Herran tekee sinusta pään, ei häntää; ja olet vain yläpuolella, et alapuolella (5.Moos.28:12-13). Minä rukoilen, että Herran kansana me todella tuntisimme hänet ja hänen rikkautensa elämässämme.

“Mutta me emme ole saaneet maailman henkeä, vaan sen Hengen, joka on Jumalasta, että tietäisimme, mitä Jumala on meille lahjoittanut” (1.Kor.2:12).